El Dia Mundial de la Ràdio a l’Escola Rocaprevera

90 visites

Una enquesta duta a terme a classe conclou que els grans èxits comercials triomfen

La ràdio és un mitjà de comunicació que es basa en l’enviament de senyals d’àudio a través d’ones de ràdio. Si bé també s’utilitza per a altres formes d’enviament d’àudio a distància com la ràdio per Internet; l’ús principal és el bàsic d’una ràdio, és a dir, escoltar-la. Un any més, el dissabte dia 13 de febrer del 2021 es va celebrar el Dia Mundial de la Ràdio.

El dia de la ràdio va ser establert pel president de l’Acadèmia Espanyola de la Ràdio, Jorge Álvarez. El Dia Mundial de la Ràdio es va inventar per conscienciar a les persones de la importància de la ràdio, ja que aquest és un mitjà de comunicació de molt poc cost i que pot arribar a comunitats molt llunyanes i a persones en situacions extremes. A Torelló, Ràdio Ona és la cadena de ràdio principal del municipi i ens han explicat com el celebren.

“Aquest any en concret no vam poder fer res, perquè queia en cap de setmana, però l’any passat, per exemple, el que vam fer va ser buscar a persones que hagin passat per Ràdio Ona i que ara estiguin treballant en altres ràdios d’àmbit més gran. Per exemple, hi ha gent que va començar aquí a Ràdio Ona i que ara estan a RAC105, Catalunya Ràdio… El que vam fer va ser parlar amb aquestes persones i demanar que ens expliquessin la seva experiència aquí, a Ràdio Ona, i com havien fet el salt al mitjà més gran, i com els hi anava ara la feina en altres emissores”, diu una treballadora de Ràdio Ona Torelló.

Aprofitant aquest dia destacat, s’ha volgut fer una enquesta als alumnes de la classe de 2n d’ESO de l’escola amb l’objectiu de conèixer els seus gustos radiofònics. S’han plantejat les següents preguntes:

  • Quines cadenes de ràdio escoltes?
  • Quan l’escoltes?
  • De quins temes tracten?
  • Per què t’agrada?
  • A on l’escoltes?

Els resultats són interessants, tot i que previsibles. Majoritàriament, els alumnes escolten Ràdio Flaixbac i RAC105, destacant Flaixbac per sobre de totes les altres amb un 60%. Escolten la ràdio sovint però quan els ve de gust, sense un horari fix. A més a més, els agrada perquè les cançons són grans èxits musicals de la nostra època. Per últim, el lloc més freqüent on escolten la ràdio és al cotxe, amb un 100% de les respostes.

Feliç Dia Mundial de la Ràdio!

Authors

, , , ,
close

El més recent

Poema de la Primavera

Quina estació tan bonica, l’esclat de les flors  m’envaeix de tendresa. Les olors fresques del matí