Com afecta la “nova normalitat” a les festes populars i actes culturals?

/
82 visites

Pensem que els esdeveniments culturals són essencials per la societat, ja que són un sector molt important en l’entreteniment i l’enriquiment cultural de la població.

A causa de la pandèmia de la Covid-19, el sector cultural s’ha vist greument afectat. Durant gairebé un any ha estat restringida la celebració de diversos esdeveniments. Un clar exemple d’aquesta restricció és la supressió de Sant Jordi i posterior postposament, l’any 2020.

La població ha estat reclamant l’obertura de la cultura durant molt de temps, ja que per la societat, la cultura és important, especialment els festius tradicionals com Sant Jordi. Sembla que la Generalitat de Catalunya està permetent cada cop més llibertat perquè es puguin dur a terme festes culturals, sempre que es compleixin tots els protocols de la Covid-19.

Si mirem el cas de Sant Jordi, podem veure perfectament com n’ha sortit molt afectat. L’any passat, a causa del confinament total, va ser una desgràcia ja que no es va poder celebrar absolutament res. Els escriptors no van poder firmar els llibres venuts i per tant no van poder aconseguir tots els beneficis guanyats després de la feina realitzada.

Tampoc es van poder vendre roses, la qual cosa ha suposat una gran pèrdua de diners, ja que per Sant Jordi tothom regala roses, i que no sigui possible fer aquesta activitat ha complicat molt la situació dels floristes.

Els habitants que habitualment compraven llibres per poder llegir, s’han hagut d’espavilar i buscar un altre recurs, i malauradament en aquest cas, el que ha fet la majoria de població ha estat, o bé a llegir-ho de manera virtual, o bé demanar-ho per internet.

Ara, amb el ràpid procés de vacunació que s’està portant a terme durant aquest període de temps, veiem viable i més necessari que mai que progressivament es puguin tornar a celebrar totes aquestes festes culturals amb normalitat.

Authors

, , , ,
close

El més recent

Poema de la Primavera

Quina estació tan bonica, l’esclat de les flors  m’envaeix de tendresa. Les olors fresques del matí