L’Escola Rocaprevera homenatja Felícia Fuster

54 visites

L’obra de l’artista i poeta inspira un Sant Jordi diferent

Un any més, se celebra Sant Jordi a l’Escola Rocaprevera. Els alumnes des d’infantil fins a quart d’ESO celebren un dels esdeveniments més importants de l’escola, que tradicionalment incloïa fer punts de llibre, vendre roses i llibretes, participar en concursos literaris…

Enguany, però, i amb motiu del centenari del seu naixement, l’escola organitza una gran exposició en homenatge a Felícia Fuster, poetessa i pintora nascuda el 1921. L’artista era filla de Ramon Fuster i Francesca Viladecans.

Des de ben petita va viure envoltada de tota mena d’eines de taller i que constituïen la seva principal distracció: l’art. De més gran va viatjar a Àsia, en concret a la Xina i Japó. Aquest darrer país la va encisar i inspirar en l’obra. Entre d’altres coses, és autora de  nombrosos haikus (composicions poètiques breus que descriuen un moment de comunió amb la natura).

Amb aquesta exposició, cada classe treballarà la seva poesia i la seva pintura, i produirà obres inspirades per ella i pel món oriental. Per posar un exemple, els alumnes de 2n d’ESO faran un ikebana, una obra d’art que consisteix en una estructura feta amb flors.

El tradicional concurs literari desapareix aquest any per evitar aglomeracions al teatre de l’escola, i la venda de roses se substitueix per parades de llibres infantils al poble. 

El resultat de l’exposició homenatge a Felícia Fuster es gravarà en vídeo i es podrà veure el mateix divendres 23 a través de les xarxes socials de l’escola. 

Authors

, , ,
close

El més recent

Poema de la Primavera

Quina estació tan bonica, l’esclat de les flors  m’envaeix de tendresa. Les olors fresques del matí