L’alcalde de Torelló visita l’escola Rocaprevera

95 visites

Els nens i nenes de 1r i 2n de primària van fer un projecte del poble i li van preparar una entrevista

El dia 9 de març del 2021 els alumnes de 1r i 2n de Primària van fer una entrevista a l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño. Li van fer moltes preguntes del dia a dia de l’alcalde a la seva feina.

Ell va explicar que la seva feina  era difícil, cada dia havia de prendre decisions. També va dir que ell no treballava sol, ho fa amb més de 100 persones que l’ajuden. El més difícil de tot és posar-se d’acord, ja que tota la gent que hi treballa té opinions diferents. A l’ajuntament hi han de fer moltes reunions, si treballessin sols seria un desastre.

La seva feina no és com la nostra a l’escola, ell no té horaris, hi ha dies que es fa més avorrit i n’hi ha d’altres que li passen volant. Ell va anar a l’escola Rocaprevera quan era petit, per això estava molt content de tornar-hi. 

La veritat és que alcalde ho pot ser tothom, pots entrar a l’ajuntament quan tens més de 18 anys. En Miquel està molt orgullós de ser l’alcalde, no vol deixar la seva feina, però diu que és un treball especial perquè estàs ajudant el teu poble que en aquest cas és Torelló.

Per treballar el projecte del Poble, els nens de 1r i 2n de Primària van fer una maqueta de Torelló. La maqueta estava feta amb caixes de cartró pintades amb pintura,  amb plastilina… 

Allà hi havia de tot: les botigues, el supermercat, la plaça… Li van ensenyar tot el treball a l’alcalde i li va agradar molt. També li van explicar les necessitats d’un poble i li van dir que la festa que més els agradava era  el Carnaval. L’alcalde els va felicitar per la seva feina i va estar molt content de la visita.

Escrit pels redactors de 6è de primària: Laia Altimiras i Guillem Vila

Redactors juniors

close

El més recent

Poema de la Primavera

Quina estació tan bonica, l’esclat de les flors  m’envaeix de tendresa. Les olors fresques del matí