Parlant amb en Peyu

89 visites

De la tele als formatges. En Lluís Jutglar explica els projectes que actualment està realitzant

El 23 de març de 2021 els alumnes de 6è van fer una entrevista virtual al famós de la TV i Ràdio en Peyu, o com es diu en realitat en Lluís Jutglar i Calvés. Ell va dir que li diuen més Peyu perquè amb aquest nom és com ha guanyat la fama.

Va ser una entrevista amb humor i molt interessant. Va parlar dels programes que realitza, dels projectes que té i d’alguna cosa de la seva vida. En Peyu ens va explicar que va decidir treballar a la ràdio i la TV i no dedicar-se al restaurant perquè quan era petit mirava Art Attack i li agradava molt i ell també ho volia fer. 

Els alumnes entrevisten en Peyu online

Parlem del búnquer

Al búnquer parlen de personatges estranys. La informació la troben a Internet o els hi diu algú. Va explicar que quasi totes preguntes que li fan l’han sorprès bastant.

Amb la Neus Rossell es treballa molt bé igualment amb en  Jair Domínguez i tots. El Búnquer es en un lloc secret i l’única pista es que va donar era que és a Osona. 

Natura Sàvia

Natura Sàvia és un programa on es parla d’animals. L’animal més curiós que va veure a Natura Sàvia va ser una aranya que viu a la zona de Sud Àfrica. Quan van a aparellar-se la famella es fica sota terra i treu el cap, seguidament el mascle li balla a davant. 

Una curiositat que tenia el programa era que la cadira on seia en Peyu era igual que una de l’escola i que van donar. Els alumnes pensen que era la mateixa. I una altra cosa curiosa era que la truita que teníen a la peixera va ser la mateixa durant tota la temporada.

En Peyu responent a les preguntes dels alumnes de 6è

Brico Heroes

Brico Heroes és un programa de bricolatge  i va fer aquest programa perquè de petit ja li agradava molt el bricolatge i volia fer-ne de la manera que ho fa la meitat de la població, malament. Per això va decidir crear un programa amb en Jair Domínguez. Van crear un parell d’episodis i el van ensenyar a TV3 per aconseguir el programa per la tele i també per altres xarxes socials perquè els nens d’ara miren com Youtube, Twich i també els hi volien ensenyar un programa en català. El nom va sortir de que havien de fer bricolatge malament i  volien triar un nom que semblés d’aquests programes americans que criden l’atenció i per això és en anglès. Li agrada molt treballar amb en Jair, s’ho passen molt bé i riuen molt. 

Els alumnes de 6è prenent nota del que explica en Peyu

Els formatges

Actualment en Peyu també té una petita formatgeria. Va començar a fer formatge perquè va anar a viure a Muntanyola i tenia un terreny amb cabres. Les observava i li feien molt riure i l’altra raó era perquè li encantaven els formatges i en va començar a fer…

Van fer un taller amb ADFO per decidir el packaging i ells van decidir el nom, el dibuix de les cabres i tot. Un dels formatges es diu “Pistonut”. Això es deu a que el seu veí deia que quan una cosa era molt molt bona era pistonuda. Els hi va agradar i li van posar el nom. Té pensat fer més formatges i vendre’ls als restaurants, a més dels supermercats.

Finalment per acabar, en Peyu va explicar una anècdota que li va passar quan anava a l’escola. Ell anava a la Salle de Manlleu. Un dia va fer una nevada molt forta i quan tornaven cap a casa, l’autobús no va poder continuar per causa de la neu i el conductor els hi va dir que continuéssin a peu. Ell i uns amics van decidir tornar a l’escola i van passar la nit allà. Van sopar pizzes.

Escrit pels redactors de 6è de primària: Gil Grabulosa, Àlex Cano, Clara Altimiras, Marc Cristina

Redactors juniors

close

El més recent

Poema de la Primavera

Quina estació tan bonica, l’esclat de les flors  m’envaeix de tendresa. Les olors fresques del matí